روانشناسی آزادگی و روانشناسان آزاده
روانشناسی آزادگی و روانشناسان آزاده
در تبلیغات انتخاباتی، به وضوح مشاهده می شود که یکی از نامزدها جهت افزایش رأی آوری، با استفاده از شعارهای قومیتی، زبانی و نژادی، با تحریک احساسات موجسواری می کند. و طبیعتاً برخی متعصبان در کنار برخی ساده لوحان چنین قومیت هایی بیشترین همراهی را در این امر خواهند داشت.
فارغ از اینکه اینگونه رفتارهای پوپولیستی، این فرد را #رئیسجمهور کند یا نکند، بدون تردید این امر، در از بین بردن یکپارچگی #اجتماعی و #آرامش_روانی #جامعه نقش بسیار زیادی دارد.
اینکه عدهای افراد از روی سادهلوحی و یا عدهای روشنفکرنما به جهت امتیازات حزبی و جناحی از اینگونه فعالیتهایی دفاع میکنند و یا صحبتی به میان نمی آورند، حرجی نیست، امّا اینکه #روانشناسان مدعی بیتعصبی، نقدی به میان نمی آورند جای تعجب است!!!
??آیا روانشناسانی که در مقام شعار، خود را #روشنفکر و فارغ از هر سوگیری و تعصبی (Regardless of Prejudice) معرفی می کنند، اینگونه فعالیت هایی را تأیید میکنند؟ آیا این اعمال به آرامش روانی جامعه در کوتاه مدت و یا بلندمدت آسیب نمی رساند؟ آیا این اعمال باعث از همگسستگی اجتماعی نمیشود؟ آیا #هویت_جمعی مورد تهدید قرار نمی گیرد؟
به نظر میرسد علم کردن عنوان هایی همچون تراپیست، #روانشناس و #مشاور ، حبابی از غرور دور برخی کشیده است، که نمی توانند فراشناختی از سوگیریها و تعصبهای افراطی و خطاوار خود داشته باشند، بگونهای که کمترین نشانی از آزادگی در آنان دیده نمیشود.
کسانی که از هر چیزی که در راستای دیدگاه هم حزبیهای خود باشد سریعاً وارد عمل میشوند و طرفداری میکنند، امّا در خطایای هرچند بزرگ از هم حزبیان خود، خود را به خاموشی می زنند.
به نظر می رسد که «آزادگی» ویژگی مهمی است که رسیدن به آن جز با #تقوا و #اخلاص حاصل نمیشود و صرف یدک کشیدن عناوین علمی نمیتواند فرد را از دایره اسارت تعصبات قومی، نژادی، زبانی و حزبی خارج کند.
پس بیائیم خود را از حباب تعصبات بیجا خارج کنیم، و اگر اشکالی به این رفتارهای آسیب زا وارد است، فارغ از اینکه از هم حزبی من و یا حزب مخالف من است، آنرا مورد نقد قرار دهیم و جامعه را به سمت پختگی رهنمون نمائیم.
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر بنیانی
#انتخابات